9 Eylül 2013 Pazartesi

SUSAM (Sesmaumindicum L. )

Sesmaumindicum L.
SUSAM (Sesmaumindicum L. )
         Halk arasında künçüt diye adlandırılan susam , dahilen müshil olarak kullanılır . Susam eskiden beri çözücü (zeytinyağı) olarakta kullanılır . Türkiyede yemek yağı olarakta kullanılmıştır . Susam vücuda enerji verir zinde tutar . Susamın antioksidan özelliği vardır . Yaşlanmayı geciktirir . Yağ asitleri doymamış olduğu için susam yağı insan sağlığı için çok değerlidir . Karaciğer dostudur . Karaciğerin çalışmasında çok etkilidir . İçerinde ihtiva ettiği selenyum sayesinde yaşlanma etkilerini yavaşlatır . Hücreleri yenileyerek genç kalmanızı sağlar . Susam solunum yolu hastalıklarında çok etkilidir . Susam nefes darlığı e bronşit şikayetlerine iyi gelir . Susam yağının tansiyon düşürme özeelliği vardır  .


Yapılan araştırmalarda susam yağı kullanaan kişilerde tansiyon rahatsızlığı görülmemiştir . Susam hazmı kolaylaştırır . Sindirime yardımcı olur . Susam kemik gelişiminde önemli bir rol oynar . Yaşlanmaya bağlı osteoproz hastalığını en aza indirger . Susam kansızlık için  önemli vitaminle ihtiva eder . Kansızlık tedavissinde kallanabilrsiniz . Şeker hastalığına iyi gelmektedir sabahları aç karnına 1 kahve kaşığı susam yağı içilmesi kafidir . Kabızlık şikayetlreinde sabah aç karna alınan susam yağı bağırsakları çalıştırır kabızığı giderir  . İhtiva ettiği E vitamin sayesinde kalp sağlığını korur . Afrodizyak etkisi vardır .

Sesmaumindicum L.
SUSAM (Sesmaumindicum L. )
Cinsel isteği arttırma özelliği vardır .
Susam yağı safra kesesinde taş oluşumuna engel olur , safra  kesesindeki taşların düşmesine yardımcı olur . Susam romatizmanın olumsuz etkilierini tedavi eder . Romatizmaya bağlı ağrıları dindirir . Susam yağını vücuda oluşan mantarlara karşı kullanabilirsiniz .Susam yağı cildi zararlı etmenlerden korur . Omega 9 sayesinde güneşten korur . Ciltte oluşan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır . Vücut ağrılarında susam yağı ile yapacağınız masaj ile vücudu rahatlatabilirsiniz . Susam yağı saçı besler ,saç dökülmesşnş önler , yıpranmış ve kurumuş saçları canlandırır .





































































SUSAM (Sesmaumindicum L. )
Gebelik döneminde kullanılan susam annenin ihtiyaç duyduğu folik asit ve demir vitaminlerini takviye eder susam . Susamı sütü az olan anneler kullanabilirler . Anne sütünü arttırır . Susam , çörek otu ve bal karışımı ile  anne sütünü arttırabilirsiniz .Halk tabebinde tohumları mide ve bağırsak yumuşatıcı olarak kullanılmıştır . kabızlık için müshil olarak kullanışı  bir defada 50 gr kullanmak gerekir  . Susam yağı doğum öncesi ve doğum sonrası kanamalarda kan durdurucu olarakda faydalanılır . Susamın terkibinde F vitamini vardır buda kandaki trombosit sayısını arttırır . Susam yağı Tıpta merhmelerin terkibinde kullanılır .Yağın rengi açık sarımtraktır . Ve hoş bir kokusu vardır .
Geniş bilgi için
http://tr.wikipedia.org/wiki/Susam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder