23 Eylül 2013 Pazartesi

ÜZERLİK OTU ( Peganum Harmala L. )


ÜZERLİK OTU ( Peganum Harmala L. )
ÜZERLİK OTU ( Peganum Harmala L. )

    Şu Alem üzerinde yaratılan hiç bir şeyi Rabbim boşa yaratmamıştır . Üzerlik otu halk arasında yanlış inanıştan dolayı evlerde asılan bir şifalı ottur . Fakat gerçektende bir şifa kaynağı olan üzerlik otu Bağırsakta oluşan parazit ve bakterileri yok eder .

* Cinsel performansı arttıran üzerlik otu , kadınların hamileliğini kolaylaştırır . Anne
olmak isteyenlere üzerlik otunu güvenle kullanabilirler . Eskiden halk tabebinde hamile kalmak isteyen anne adaylarına üzerlik otu verirlerdi .
* Kalp çarpıntısını ve nefes darlığına iyi gelir . Düzenli kullanımlarda üzerlik otunun kalp çarpıntısını önlediği izlenmiştir .
* Üzerliğin  İdrar söktürücü etkisi vardır. İdrar sökücü özelliği ile vücuttaki zararlı toksinleri vüvuttan dışarı atılmasını sağlar .
* Üzerlik böbrek ve mesane ağrıları iyi gelir .
* Regl (adet) söktürür . Rel ağrısı çekenler üzerlik otunu kullanabilirler . Karın ağrısına iyi gelir  .
* Üzerlik histeriye iyi gelir . Ruhsal sıkıntıları giderir . Sinir sistemini rahatlatıcı etkisi vardır . Sinirleri gevşetir .
Üzerlik otunun uyarıcı etkisi vardır .
Üzerlik otunun uyarıcı etkisi vardır .
* Hemoroit sıkıntısı çekenler ,günde bir defa üzerlik otu ile yaplan çay sayesinde hemoroid  sıkıntılarını giderebilirler .
 * Üzerlik otunun uyarıcı etkisi vardır .Cinsel performansı arttırır . Bazı ülkelerde afrodizyak olarak kullanımı yaygındır .
* Üzerliğin antioksidan ve antikanser etkileri vardır . kanser tedavisinde üzerlik otundan faydalanabilirsiniz.
* Üzerliğin uyarıcı etkisi ile parkinson hastalığında etkili olabilir .
* Kendinizi yorgun ve halsiz hissetiğiniz durumlarda , üzerlik otu ile yapacağınız çay ile üzerli otunun uyarıcı etkisi sayesinde zinde kalabilirsiniz .
* Üzerik otu göz sağlığı içinde faydalıdır. Gözleri kuvvetlendirir .
 * Üzerlik otu hastalık döneminde oluşan ateşi düşürmede önemli bir rol oynar . Ateşlenme dönemnde üzerlik otu ile hazırlayacağınız çay ateşi düşürecektir .
* Hamilelik döneminde alınan üzerlik otu çayı hamileliği kolaylaştıracaktır . Gebelik dönemini rahat geçirlilmesini sağlar .
ÜZERLİK OTU ( Peganum Harmala L. )
 *Üzrlik otu saç dökülmesini azaltır . Kan alışverişini ve damar tıkanıklığını önlediği için vücuttaki en uç noktaya kadar kanın gitmesini sağlar . Bu sayede saç dökülmesini yavaşlatır veya durdurur .
 * Üzerlik otunun kan sulandırıcı etkisi varıdır . Kan sulandırarak damar tıkanıklığını önler.
* Üzerlik sulu egzama şikayetlerini giderir  .
* Üzerlik otu damar açıcı özelliği ile varis tedavisinde kullanabilirsiniz.
Kullanım olarak 1 kupa sıcak suya 1 tatlı kaşığı üzerlik otunu günde bir defa içilecek . Veya Üzerlik otu ile yapacağınız macun  sayesinde hemoroid tedavisinde kullanabilirsiniz .
ÜZERLİK OTU ( Peganum Harmala L. )
ÜZERLİK OTU ( Peganum Harmala L. )
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Czerlik_%28bitki%29




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder