10 Ağustos 2013 Cumartesi

ZERDEÇAL ( Curcuma longa , Turmeric L. )

Curcuma longa , Turmeric L.
ZERDEÇAL ( Curcuma longa , Turmeric L. )
    Dünya üzerinde 3000 yılı aşkındır  kullanılmaktadır . Osmanlı İmparatorluğu zamanında da çok kullanılmıştır . Genellikle baharat olarak kullanılmıştır . Özellikle uzakdoğuda bir çok hastalığa çare olmuştur zerdeçal . Bir çoğumuzun bilmediği fakat bir çok hastalığa karçı çare olan zerdeçal yüksek miktarrda antioksidan içermektedir . Fareler üzerinde yapılan çalışmlarda başarılı sonuçlar elde edilmiştir . Labaratuvar ortamında japon bilimadamları farelere yaptıkları deneylerde başarılı sonuçlar elde etmişlerdir . Kobay hayvanına bir tür karaciğer hastalığı aşılanmıştır curcumin maddesi belli dozlarda hayvana verilmiştir . Belli aralıklarla gözlene deney
hayvanın karaciğeri gün geçtikçe kendini yenilediği izlenmiştir . Texas Üniversitesinde yapılan bir araştırmada bir kanser türü olan Multiple Miyelom hastalığının durduğu ve hatta kanserli hücrenin yok olduğu gözlenmiştir .

Curcuma longa , Turmeric L.
ZERDEÇAL ( Curcuma longa , Turmeric L. )
 Özellikle Kalın bağırsak ve mide kanserinde de etkili olan curcumin yapılan araştırmalarda 1. evrede olan kalınbağırsak ve mide kanserlerinde her gün curcumin ve yoğurt tüketilmelidir . Kalın bağırsak kanserlerinde günde 3 defa 480 mg alınan curcumin bağırsaktaki poiplerin sayısı % 60 ve boyutları ise  % 50 ' e kadar azalma görülmüştür . Ve yan etkisi neredeyse hiç olmayan zerdeçal kalın bağırsak kanserlerinde verilen ilaçlardan daha etkili olduğu ve diğer ilaçlar gibi kardiyovasküler sistemede zarar vermiyor .  Tümörlü hücreyi gün gün yok ediyor veya büyümedini durduruyor  . Cincinnati Üniversitesinin yaptığı bir arştırmada iltihap ve ağrıya yol açan COX - 2 adlı enzimi durduran doğal bir beleşik tespit etmişlerdir .100 ' den fazla hastalığa iyi gelen zerdeçal mevsim geçişlerinde muhakkak kullanılmalıdır . Zerdeçal vücutta Karsinojenden arındırma enzimi olan Glütasyon -S - Transferazın üretiminde önemli bir rol oynuyor . Zerdeçalın faydalarını saymakla bitmez . Tümörlü hücreyi küçültüp yok ediyor . Karaciğeri hızlı bir şekilde yeniliyor . Kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor . Kanserli hücrenin beslenmesini durduruyor . Zerdeçalın aktif maddesi olan curcumin Batıda daha çok baharat olarak kullanılan ama Asyada tedavi amaçlı kullanılıyor . Yapılan bir araştırmada Hindistanda kanser oarnı %1 dir . Batı ülkerinde bu oran %9 dur . Zerdeçalı zeytin yağı ile kullanmak daha iyidir . Zeytin yağı ile tüketilirse hazmı kolaylaştırır .
Curcuma longa , Turmeric L.
ZERDEÇAL ( Curcuma longa , Turmeric L. )
           Zerdeçal başta karaciğer hastalıklarında etkilidir.  Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada deneysel olarak oluşturulan karaciğer hasarını düzeltiği görülmüştür  . Curcumin antioksidan ve anti iltahap özelliği vardır . MI geçiren hastalarda tedavi olarak kurkumin kullanılmıştır ve kalp fonksiyonlarında gözle görülür bir düzelme olduğu gölenmiştir. Beyin üzerinde yapılan araştırmalarda inme , felç geçiren hastalarda beyin hücrelerinin yenilendiği görülmüştür bu sebeple alzhiemer tipi hastalıklara iyi geldiği görülmüştür . Antiiltihabik özelliği ile eklem romatizması , iltihaplı romatizmada iltihaplanmayı durdurduğu için bu tür hastalarda ağrının olmadığı ve rahatlama sağladıı görülmüştür .Kireçlenmeyi giderir . Cilt hastalıklarında faydalıdır . Kırışıklıkları giderir . Cildi canlandırır . Cildi temizler .Sinirleri uyarıcı etkisi vardır . Lösemi riskini azaltır . Demans hastalığının başlangıcında ve devamında etkilidir . Vücutta bulunan ağır metallaeri ve zararlı toksinlerin atımında yardımcı olur . Bir çok kanser türünde kullanılırır ; Rahim kanseri , Ağız kanseri , Kolon kanseri , Mide kanseri , Beyin kanseri , Karaciğer kanseri gibi hastalıklarda etkilidir . Antiseptik ve antiiltihabik özelliği ile yaralarda ve kesiklerde kullanılmaktadır . Sarılık tedavisinde çok etkilidir . Doğal antibiotiktir gribal enfeksiyonlar , tonsilit , soğuk algınlığı tedavisinde etkilidir . Hemoroid veya halk arasında basur şikayetlerinde zerdeçalı zeytinyağı ile tüketirseniz hemoroid ve kanam şikayetlerinin düzeldiğini göreceksiniz . Kötü huylu kolestrol , ldl kolstrolü düşürür . Kilo vermeye yardımcı olur obezite tedavisinde yardımcı olur  . Safra kesesi iltihabında etkilidir . Bağışıklık sistemini güçlendirir . Ağrı kesici özelliği vardır . Akut sinüzit tedavisinde etkildir .Eskiden halk tabebinde verem hastalığının tedavisinde kullanılmıştır  . Antienflamatuar etkisi ile ağrıları dindirir . araciğeri güçlendirir . Yemek yaparken atacağınız 1 tatlı kaşığı serdeçal bir çok hastalığa karşı alınabilinecek en güzel önlemdir .
 Karaciğeri güçlendirmmek , sarılık ve sarılık tedavisinde  ; 1 su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr. zerdeçal tozu karıştırılarak günde 3 defa tüketilir .
Bağırak hastalılarında; 1 çay kaşığı toz zerdeçalı bir çay tabağına dökün üzerine 1 çorba kaşığı zeytin yağı ilave edin ve güzelcene karıştırın ekmek ile tüketin .
Astım hastalarında ; balın içerisine 1 çay kaşığı toz zerdeçal ve tarçın ve yarım çay kaşğı karabiber atılır aç karna tüketilir .
  Safra kesesinde taş olanlar kullanmamalıdırlar . Kanı sulandırdığı için ameliyattan 2 hafta önce bırakmak gerekir . Kan sulandırıcılarla beraber kullanılmaması gerekir . Hamile ve emziren anneler doktor tavsiyesi olmadan kullanmamalıdırlar . Belli bir dönem kullanıp bırakmak gerekir bir çok doğal ürünler gibi zerdeçalda uzun süreli kullanılmaz kür şeklinde kullanmak gerekir  . uzun süreli kullanımlarda gastrite yol açabilir ve mide mukozasını tahriş eder .
Daha geniş bilgi için bakabilirsiniz http://tr.wikipedia.org/wiki/Zerde%C3%A7al

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder