2 Şubat 2013 Cumartesi

TARÇIN (Cinnamomum Zeylaniccum L. )

TARÇIN (Cinnamomum Zeylaniccum L. )
               Aslında tarçına mutfaktaki mucize diyebiliriz . Antik çağlardan beri medeniyetlerin en çok kullandığı doğal bir ilaçtır . Soğuk kış günlerinde kabukları kaynatılan tarçın bir şifa kaynağıdır .  Genellikle toz olarak tüketilir . Faydasını gelecek olursak.
                                                                                   
  

Günde yarım çay kaşığı tükelin tarçın LDL kolestrol (kötü huylu) ve trigliseridi düşürür .Kanı sulandırır . Damarları korur . LDL ve trigliseriti düşürerek klp ve damar sağlığını korur  . Aynı zamanda Tip 2 diabet hastalığına iyi gelir . 40 gün boyunca 1 çay kaşığı tarçını 1 bardak süte atıp içerseniz şekerinizin düştüğünü ve normal seviyesine geldiğini göreceksiniz .

Cinnamomum Zeylaniccum L.
TARÇIN (Cinnamomum Zeylaniccum L. )
 Kan şekerini düşürür . Düzenli olarak kullanılan tarçın kalp krizi MI önler . İçinde barındırdığı li ve kalsiyum kap hastalıklarına kroner arter hastalığına iyi gelir . Lif ve kalsiyum içeriğinden dolayı lenf kanserinde  hücrenin bölünmesini önler . Beyin aktivitelerini arttırı. Hafızayı kuvetlendirir.Sinirsel tansiyona iyi gelir.Hoş kokusu ile ağız kokularını giderir. 
Cinnamomum Zeylaniccum L.
TARÇIN (Cinnamomum Zeylaniccum L. )
Ve diş ağrılarına iyi  gelir . Kullanım olarak bir kaç çimdik ağızda çiğnenir veya ağızda durdurularak kullanılır . Veya çayı yapılarak ağızda gargara yapılır . Regl dönemini kolaylaştırır . Anti viral , antiseptik ve Anti parazitik etkisi ile harici enfeksiyonlarda etkilidir . 

Cinnamomum Zeylaniccum L.
TARÇIN (Cinnamomum Zeylaniccum L. )
Tarçın anne sütünü arttırır . Sütü az olan annelere tarçını önerebiliriz . Yapılan araştırmalarda tarçını çok tüketen  bayanlada gebe kalma olasılığını düşürür  . Yapılan araştırmalarda1 ay boyunca çeyrek çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı balla macun yapılıp yendiğinde eklem iltihabı rahatsızlığı çeken hastalarda ağrısız hareket edebilme sağlanmıştır  . Bu karşımdan 3 gün yendiğinde sinüzit ,  soğuk algınlığı öksürük gibi şikayetlere iyi geldiği izlenmiştir . Kanın pıhtılaşmasını önler . İdrarı atıcıdır  ve söktürür . Sivilce için kullanılan tarçını bir kaç damla limon suyuna atılarak bir macun elde edilir . Edinilen macunu sivilceler üzerine uygulanırsa iyi gelir . Kasları gevşetir . Düzenli kullanımlarda halsizliği giderir , yaşlanmayı geciktirir ömrü uzatır . Kanserle savaşır . Yapılan araştırmalarda Kan Kanserinin tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilmiştir . İçerisinde barındırdığı liler sayesinde kolon kanserine karşı kalkan görevi görür .
Cinnamomum Zeylaniccum L.
TARÇIN (Cinnamomum Zeylaniccum L. )
 Kesinlikle hamileler tarafından tüketilmemelidir . İçtiğiniz çaya kahveye,yediğiniz meyvalara veya talılara tozun dökebilirsiniz .




geniş bilgi için
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tar%C3%A7%C4%B1n


1 yorum: