18 Eylül 2013 Çarşamba

Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)

Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)
Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)
       Halk arasında Mekke Gülü , Kerkedeh diye adlandırılan nar çiçeği yüksek miktarda C vitamin içerir . Kafein içermeyen nar çiçeğinde C vitamini yoğundur . Giyim sanayisinde kumaşlara renk veren nar çiçeği aslında bir sağlık deposudur . Hibiskus adı vücuda şifa veren anlamına gelmektedir.Sudan bölgesinini geleneksel bir içecektir. Çayı demlenip içilmektedir . Narın meyvesi , kabuğu ve narın çiçeği insan sağlığı için şifa kaynağıdır . 
*Nar çiçeği , içerisinde ihtiva ettiği yoğun C vitamini sayesinde  grip ve soğuk algınlığı gibi üst
solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur . Hastalık döneminde grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda çabuk iyileşmeyi sağlar . .
* Nar çiçeğinin hücre yenileyici özelliği vardır . Antiksidan özelliği ile hücreleri canlandırır . 
* Yüksek tansiyonu düşürme özelliği vardır . Nar çiçeği ile hazırlayacağınız çay sayesinde yüksek      tansiyonunuzu düşürenilirsiniz . 
Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)
Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)
*Nar çiçeği tüketenlerde kireçlenme şikayetlerinin olmadığı  görülmüştür.   Nar çiçeğinin kireçlenmeyi önleyici etkisi vardır . 
* Nar çiçeği Böbrek dostudur . Böbrek iltahaplarına iyi gelmektedir . İdrar yolu enfeksiyonlarında nar çiçeğinden faydalaanbilirsiniz . 
*Nar çiçeğinin ( Hibiskus ) şekeri dengeleme özelliği vardır . Diyabet hastalığı ile mücadele etmek için nar çiçeğinden faydalanabilirsiniz .  Kandaki şekeri düzenler . Fareler üzerinde yapılan labaratuvar çalışmaları narın suyu  kan şekerini düşürdüğü gözlenmiştir . Diyabet hastalarının özellikle Tip 2 diyabetli hastaların narı güvenli bir şekilde tüketebilirler . 
*Nar çiçeği C vitamini dışında antioksidan deposudur . Kansere karşı kalkan görevi görür . Kanserin zararlı etmenlerinden vücudu korur . Kemoterapi alan hastalara doktor tarafından şeker yasaklanır . Şeker kanser hücrelerini beslediği için bu noktada nar kan şekerini düşürmekle kanserle savaşmaktadır .  Kanserin metastazını önler . Özellikle meme ve prostat kanserine karşı çok faydalıdır .
* Nar ççeğini kaynatıp soğuttuktan sonra ağız yaralarını aftostomatit şikayetlerini giderir . Hazırladığınız bu karışım ile diş ve diş eti iltihaplarında kullanabilirsiniz . Yoğun C vitamini sayesinde Diş etlerinizi kuvvetlendirebilirsiniz .

* Narı düzenli tüketen insanlarda kalp çarpıntısı şikayetlerinin olmadığı görülmüştür .
*Nar cilde canlılık verir . Pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz .
*Narın kabukları bağırsak kurtlarını ve bağırsak solucanlarını düşürme özelliği vardır .
*Nardan elde edilen toz ile ciltte oluşan iltihap ve yaraların çabuk iyileşmesi sağlanır .
*Narı anemi ve kansızlık tedavisinde kullanabilirsiniz   . Narın kan yapıcı özelliği vardır .
 *Nar mideyi kuvvetlendirir .
Nar 1 Bardak portakal suyundan 3 kat fazla c vitamini içerir . C vitemininden ziyade potasyum ve demir ihtiva eder . Tansiyon hastalarının bir çoğunda alınan ilaçtan dolayı potasyum atlımı olur . Tüketim olarak kurutulmuş nar çiçeği (hibiskus) 1 baradak sıcak suya 1 tatlı kaşığı atıp içebilirsiniz .
Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)
Nar Çiçeği ( Hibiskus L.)

1 yorum: