19 Ağustos 2013 Pazartesi

ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( oleum prunus persica L.) peach kernel oil benefits



oleum prunus persica L.
ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( oleum prunus persica L.)

 Şeftali çekirdeği yağı genellikle müshil olarak kullanımı yaygındır . Kabızlıkta kullanılır . Kabızlık dönemlerinde bir bardak suya 10 damla damlatarak kabızlıktan kurtulabilirsiniz . Bağırsak kurtlarını düşürmede yardımcı olur . İdrar yollarını temizler . İdrar söktürücü etkisi vardır . Cilt temizliğinde şeftali çekirdeği yağını kullanabilirsiniz . Yoğun E vitamin sayesinde saç bakımında rahatlıkla kullanabilirsiniz . Cildi gençleştirir .Cildin erken yaşlanmasını durdurur 
. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için şeftali çekirdeği yağını kullanabilirsiniz .  Oleum prunus persica L kırılgan ve kuru saçları besler , canlandırı ve dölüklmesini durdurur .  Dudak kırışıklıklarında şeftali çekirdeği yağından faydalanabilirsiniz . Makyaj temizlemek içinşeftali çekirdeği yağını kullanabilirsiniz .
  Şeftali çekirdeği yağı Böbrek taşı ve kumlarını dökmede yardımcı olur . Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar . Susuzluğu giderir . Hemoroid şikayetlerini giderir . Basurdan oluşan şişliklerini indirir . Safra kesesi şikayetlerinde ve safrada taş oluşumunu durdurur .Ağız kokunuz varsa şeftali çekirdeği yağı sayesinde ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. Uykusuzluk problemlerinizde kullanabilirsiniz . Düzenli kullanımlarda kalp krizi riskini en aza indirger . Şeftali çekirdeği yağı hipoallerjiktir hassas ve allerjili ciltler için ideal bir yağdır .
 oleum prunus persica L.
ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( oleum prunus persica L.
 Metobolizmayı uyarıcı etkisi vardır . Peach kernel oil benefits ( şeftali çekireği yağını ) banyo sonrası vücut yağı olarak kullanılır .Kanı temizleme özellği vardır . Ateş düşürücü olarak geçmişte çok kullanılmıştır . Antioksidan özelliği vardır . Antikansorojen özeliği vardır . Şefteli çekirdeği yağı vücuda kansere karşı korur .  E vitamini açısından zengindir . Cilt bakımında peeling yapmak için kullanılur . Dahilen 1 çay bardağı suya 10 - 12 damla damıtılarak kullanılır . Haricen cilde firiksiyon yapılarak kullanılabilinir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder