26 Ağustos 2013 Pazartesi

ŞAHTERE ( Erdrauch Famaria Officinalis L.)



Erdrauch Famaria Officinalis L.
ŞAHTERE ( Erdrauch Famaria Officinalis L.)
   
 Şahtere halk tabebin de sarılık veya safra otu diye adlandırılmıştır .Tansiyonu düşürücü etkisi olan şahtere özellikle sedef hastalığına iyi gelmektedir .Tansiyonu yüksek olanlar şahtereden faydalanabilirler.
ŞAHTERE ( Erdrauch Famaria Officinalis L.)ŞAHTERE ( Erdrauch Famaria Officinalis L.)
  Şahtere sebebi bilinmeyen allerjik hastalıkların tedavisinde vazgeçilmeyen bir drogtur . Şahtereyi basur ve hemeroid tedavisinde kullanabilirsiniz . Özellikle kabızlık problemi yaşayanlar şehtere sayesinde kabızlıktan kurtulabilirler .Müshil
etkisi vardır . İdrar sökücü özelliği ile şahtere vücuttaki ödemi söker .  Sarılık ismi halk tabebinde sarılık
hastalığında kullanıldığı için halk arasında sarılık otu diye adlandırılmıştır . Karaciğer hastalıklarına karşı etkilidir şahtere . Karaciğeri korur . Şahetere karaciğeri uyarıcı etkisi vardır . Şahtere mide dostudur . Mide ağrısı ve mayasıl şikayetlerini giderir . Egzama ,uyuz ve sedef hastalığında etkilidir şahetere . Migren ve baş ağrılarını dindirir . Şahtere safra salgısını artırır . Safra taşlarının düşmesine yardımcı olur . Safra kesesi poblemlerinde şahtere kullanabilirsiniz . Damar sertliğine iyi gelir . Kanı temizler . Şahtere damarları korur . Vücuttaki zararlı toksinleri terleme ve idrar ile atılmasına yardımcı olur .
Erdrauch Famaria Officinalis L.
ŞAHTERE ( Erdrauch Famaria Officinalis L.)
  Kurutukmuş şahtere yapraklarını suda kaynatın bu suyu kepeklenen saçlarınızda kullanabilirsiniz . Bu karışım sayesinde kepek probleminden kurtulacaksınız .  Şahtere vücuttaki enfeksiyona karşı kullanılır . Şahtere böbrekleri temizler . Ateş düşürücü özelliği vardır . Şahtere otunu kullanırken uzamn kişilerce tavsiye edilen dozda kullanılması gerekir.Çünkü şahtere otu içerisnde zehirde ihtiva ettiğinden bilinçsiz kullanım zehirleyebilir . Çok kullanımlarda karın ağrısı yapabilir.Kullanım olarak 1 çay kaşığı şahtere otunu 1 bardak sıcak suya atıp 5-10 dakika demlemeye bırakıp süzülüp içilebilr.
Erdrauch Famaria Officinalis L.
ŞAHTERE ( Erdrauch Famaria Officinalis L.)
 http://tr.wikipedia.org/wiki/Fumarik_asit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder