25 Ağustos 2013 Pazar

AT KESTANESİ YAĞI ( Aesculus Hippocastanum oil L. )






    
   At kestanesi yağı özellikle damar açıcı etkisi vardır . Varis şikayetlerini ve varisten oluşan ağrıları tedavi özelliği vardır . Damar açıcı özelliği ile  basur şikayetlerini giderir . Romatizmadan şikayetiniz varsa atkestaensi yağını kullanabilirsiniz . Damarları büzücü etkisi vardır . At kestanesinin antioksidan özelliği vardır  . hemoroid
şikayetşlerinde , kanamalı hemeroid tedavisinde at kestanesinden faydalanabilirsiniz. 
At kestanesisnin antiinflamatuar özelliği ile ağrılı varis ve hemeroid ağrılarını keser . At kestanesinin  antiinflamatuar özelliği ile Romatizmal ağrıları dindirebilirsniz . Atkestanesi yağı cilt bakımındada kullanılır . Cildi sıklaştırır  . Cilt kırışıklıklarını düzeltir . Cildin erken yaşlanmasını yavaşlatır . Güneş sebep olduğu ve cilte oluşan  lekeleri gidermede yardımcı olur . Kılcal damarların yapısını koruyarak cildin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlar . At kestanesi özünün merhem , tentür veya jel haline getirerek romatizmal hastalıklarda darbe sonucu vücutta oluşmuş şişlilerin indirilmesinde yardımcı olur . 
Burkulma ve yaralanmalarda atkestanesinden faydalanabilirsiniz . Venöz yetmezliklerde at kestanesi sayesinde tedavi edebilirsiniz . At kestanesi damarları korur , kan dolaşımı hızlandırır . Vücudun en uç nokatasına kadar kanın gitmesini sağalar . İshali durdurucu özlliği vardır .Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur .  Dahilen 3-5 damla 1 fincan suya damlatılıp içilebilir . Şikayet olan yerede sürülebilir.

 


Daha geniş bilgi için
http://tr.wikipedia.org/wiki/At_kestanesi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder