23 Ağustos 2013 Cuma

KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.)

KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.)
KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.)
KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.)
    Hoş kokusuyla tanıdığımız  karanfil bir çok derde şifadır . Yemeklerden sonra ağza alınan karanfil hazmı kolaylaştırır . Antiseptiktir . Antiseptik özelliği ile mikropları öldürür . Sinirleri uyarma etkisi vardır . Mide ve bağırsak gazlarını sökmede yardımcı olur . Mide bulantısını , emezisi durdurur . Günümüzde kullanılan diş macunlarında karanfil vardır
. Diş eti hastalıklarında kullanılır . Di ağrısında ağzınıza karanfil alarak diş ağrısını hafifletebilirsiniz . Antibakteriyel özelliği vardır . Ağızdaki kötü kokularda etkilidir . Devamlı karanfil kullanımında cinsel  isteği arttırır . Kan dolaşımını hızlandırır . Hazmı kolaylaştırarak şişkinliği alır . Cinsel isteksizliği azaltır . Afrodizyak etkisi vardır . Kan dolaşımını hızlandırdığı için unutkanlık , demans alzheimer oluşumunu en aza indirger . İshalde etkilidir . Göze kuvvet verir . İshali teskin eder . İştah açma özelliği vardır . Karanfilin antiseptik ve antibakteriyal özelliği ile yüzdeki akne ve sivilcelere toz haline getirip kullanabilirsiniz .  10 gram karanfili ezip toz haline getirip süt ile tükettiğinizde önemli bir derecede cinsel isteği arttırır , meniyi arttırır .   Karanfil kan akışını hızlandırdığı için vücuttaki uyuşmalara iyi gelir . Çok uyku uyuyanlara karanfil kullanımında bu etki azalmıştır . Karanfili bal ile tükettiğinizde kalbe kuvvet verir . Zihni açar , zihin yorgunluğunu alır . El ve ayak titremelerine karşı faydalıdır .KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.) Karanfilin yağını bir pamuğa 5 damla damıtarak çürümüşdiş veya ağrıyan dişlerinize gecerleri kompres yaparak tedavi edebilirsiniz . Hafıza kaybını önler  . Yapılan araştırmalarda karanfili devamlı kullananlarda diğer kullanmayan insanlara göre hafızanın daha iyi olduğu gözlenmiştir . Karanfil gıda sektöründede çok kullanılır . Evde yaptığımız kompostolarda . Gıda sektöründe

dondurma yapımında , keklerde kullanılır . Kullanım olarak yemeklerden sonra alacağınız karanfil ağız kokusunu giderir . Bunun dışında zihin yorgunluğu için 5 adet karanfili su ile beraber kaynatılır ve soğutmadan içilir . bu uygulamayı kür olarak kullanmanız gerekir 20 gün kullanıp 10 gün ara vermek gerekir .Karanfil çayı sayesinde mide ağrısı , ishal , iştah problemlerinde kullanabilirsiniz .
http://tr.wikipedia.org/wiki/Karanfil_%28baharat%29 



KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.)
KARANFİL ( Caryophyllus aromaticum L.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder