28 Ağustos 2013 Çarşamba

ASLAN PENÇESİ ( Alchemilla vulgaris L. )















  Rozete benzeyen çiçekleri ile aslan pençesi insan sağlığı için çok önemli şifalı bir bitkidir .  Eski zamanlarda halk tabebinde kadın hastalıklarında kullanılırdı . Düzensiz regl dönemlerinde sıklıkla kullanılmıştır . Regl kanamalarını düzene sokar . Vajinal akıntılara aslan pençesi çayını kullanabilirsiniz . Regl dönemindeki ağrıları giderir .   Bayanlarda düzensiz reglerde kullanılabilinir . Böbreklerin çalışmasını sağlar . Böbrek dostudur . Prostat büyümesini durdurur . Düşük ihtimali olan anne adaylarında
gebeleğin 3. ayından sonra hergün 1 bardak aslan pençesi çayı tüketebilirler . Aslan pençesi çay sayesinde düşük riskini en aza indirger . Hormanları düzenleyici etkisi vardır . Menopoz dönemindeki sıkıntıları terleme , stres , gerginlik ve ruhsal takıntıları giderilmesinde yardımcı olur . Menopoz döneminde rahatlatır . Emziren annlerde anne sütünü arttırcı etkiye sahiptir . Sütü az gelen annelere aslan pençesi çayını tavsiye ederiz .
Aslan pençesi çayı vücuda kuvvet verir . Mideyi kuvvetlendirir . Hastalık döneminden sonra alacağınz aslanpençesi çayı sizi zinde tutar . Baş ağrısı problemlerinde aslan pençesi çayı tüketebilirsiniz . Aslan pençesinin kanamayı durdurucu özelliği vardır . Eski döenmlerde kanamayı durdurmak için kullanırlardı . Yaraları hızlı iyileştirme özelliği vardır . Sara hastalığında aslan pençesini çayını kullanabilirsiniz . Sara hastalığının olumsuz etkilerini azaltır . Yaraları iyileştirme özelliği ile ağızdan çıkan yara ve aftlarda  aslan pençesi le hazırladığınız gargaradan faydalanabilirsiniz . Sindirim sistemini düzenler . Hazmı kolaylaştırır . Diyabet hastalığında etkilidiir . Düzenli kullanımlarda diyabet hastalığında şekerin yükselmesini önler .Aslan pençesi kalp sağlığını korur . Kalbi kuvvetlendirir .Aslan pençesi romatizma ve romatizmanın etkilerini azaltır . Romatizma ağrılarını giderir .  Aslan pençesi ile yapacağınız lapa sayesinde vücudda çıkan çıbanlara ve yaraların tedavisinde kullanabilirsiniz . Damarları büzücü etkisi vardır . Kansızlığa faydalıdır . Anemi tedavisini destekler . Uykuyu düzenleyici etkisi vardır . Aslan pençesi ile hazırlana gargara ile boğaz enfeksiyonlarında ve akut tonsilitte kullanabilirsiniz . Kas erimesinin önüne geçer .
 Çayı hazırlanırken 10 dk fazla kaynatmamak lazım.4-5 gram aslan pençesini yarım litre suya atıp 10 dk kaynatıp soğutup  süzdükten sonra 1 ay boyunca gün aşırı tüketebilirsiniz.bu karışım rahim prostat ve meme kanserine karşı koruyucudur.kesinlikle ekstra bir tadlandırıcı kullanmayın.Günlük taze demlenmesi daha iyidir.Yemeklerden sonra tüketilmesi gerekir.
















Geniş Bilgiİçin
http://tr.wikipedia.org/wiki/Aslanpen%C3%A7esi












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder