13 Eylül 2013 Cuma

HAYIT TOHUMU ( FURUCTUS AGNiCASTi )

HAYIT TOHUMU (FURUCTUS AGNiCASTi)
HAYIT TOHUMU (FURUCTUS AGNiCASTi)

HAYIT TOHUMU ( FURUCTUS AGNiCASTi )  Hayıt tohumun özellikle bayanlarda son derece faydalı olan bir bitkidir . *Hayıt bayanlarda regl durumlarında eskiden beri kullanılmaktadır . Düzensiz regl , reglden kaynaklanan stresli durumlarda ve adet gecikmelerinde hayıt tohumunu  kullanabilirsiniz . Adet döneminde yaşanan ağrılara ve kramplara karşı birebirdir .
*Hayıt eski dönemlerden bu yana en çok kadına bağlı kısırlık tedavisinde kullanılmıştır .
*Hayıt hipofiz işlevini uyarır . Hipofizin uyarılması ile
progestron işlevini notmalleşir .
* Hayıt için hem afrodizyak ve antiafrodizyak diyebiliriz . Yani hormon seviyesi yüksek ise onu normale indiriyor eğer hormon seviyesi düşük ise normal seviyeye çıkartıyor . Hormon düzensizlikleri bayanlarda stres ,vücutta kıllanma , regl düzensizlikleri , yumurtlama problemleri gibi sıkıntılar meydana gelmektedir . Hormon düzensizliğinden kaynaklanana kıllanmalara karşı hayıt kullanarak kurtulabilirsiniz . Yapılan araştırmalarda düzenli bir şekilde hayıt kullanan kadınlarda regl düzensizliğinin iyileştiği görülmüştür .
*Hayıt bayanlarda yumurtlama sürecini tedavi eder bu nedenle , hamile kalmak isteyen ve sonuç alamayan kadınlara geçmişten günümüze hayıt önerilmektedir . Çünkü hayıt  gerçektende denenmiş ve kadınlar üzerinde olumlu etkiler bırakmışdır ve herhangi bir olumsuz etkisi
HAYIT TOHUMU ( FURUCTUS AGNiCASTi )bulunmamaktadır . Günümüzde dahi kadına bağlı infertilite , kısırlık tedavisinde kullanılmaktadır .
* Hayıt anne sütünü artırır . Doğumdan sonraki 2 hafta içerisinde kullanılan hayıt çayı anne sütünü arttırmaktadır  . Başka kimyasal maddeleri kullanmadan doğal olarak sütünüzü arttırabilirsiniz .
*Sentetik hormon düzenleyiciler kullanan hastalarda belli yan etkiler görülmektedir fakat hayıt kullanan hastalarda bu etkiler görülmemektedir . Düzenli olarak kullanmak için en az 3 ay kullanmak gerekir .
*Erkekler hayıt tohumunu vücuttaki hormon düzensizliğinden kaynaklanan tüylenmelere karşı kullanabilirler . Yan etki olarak erkeklerde antiafrodizyak olarak etki gösterebilir , hormon düzensizliğinden dolayı erkeklerde iktidarsızlık problemlerinde kullanılabilinir .
*Özellikle kadınlarda östrojen ve progestron seviyesini düzenler , normalleştirir .
*Mideden kaynaklanan gaz problemlerine karşı hayıtı kullanabilirsiniz .
*Hayıt tohumu yüksek dereceli ateşlenmelerde kullanılır .
*Hayıt tohumu baş ağrısında etkilidir .
* Menopoz etkilerini azaltır . Menopozdan kaynaklanan stras , ateş basması gibi durumlarda etkilidir  hayıt .  * Hayıt tohumu bayanlarda cinsel istek azlığında etkilidir .
* Damar sağlığı üzerinde etkilidir hayıt tohumu
. Kullanım olarak 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı hayıt tohumu atılıp 5-10 dakika demlemeye bırakılıp içilir 
HAYIT TOHUMU ( FURUCTUS AGNiCASTi )
HAYIT TOHUMU ( FURUCTUS AGNiCASTi )


  http://tr.wikipedia.org/wiki/Hay%C4%B1t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder