11 Eylül 2013 Çarşamba

EKİNEZYA ( Echinacea purpurea L.)

Echinacea purpurea L.
EKİNEZYA ( Echinacea purpurea L.)
               Ekinezya özellikle soğuk algınlığında kullanılır . Ekinezya genelde çay olarak tüketilir . Grip nezle gibi viral hastalıklarda ekinezya çayından faydalanabilirsiniz . Ekinezya  üst solunum yolları hastalıklarında kullanılır . Hastalık döneminde ve hastalık döneminden önce kullanılabilinir ekinezya . Grip , soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı özellikle mevsim geçişlerinde hasta olmadan 15 gün kullanılabilinir .
C vitamini ile kullanıldığında etkisi dahada artar . 15 günlük kullanım ile bağışıklık sistemini  güçlendirebilirsiniz . Ekinezya kas ve eklem ağrılarına iyi gelir . Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için allerjik hastalıkların önüne geçer .
Echinacea purpurea L.
EKİNEZYA ( Echinacea purpurea L.)
Yılan ve zehirli böcek sokmalarına ekinezya kullanılır . Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar . Vücutta oluşan yaralara karşı ekinezyayı yaralara kompres yapıp kullanabilirsiniz .  Kemoterapi görmekte olan hastaların vücut direncini arttırmak için ekinezya çayından faydalanabilirsiniz . Ekinezya sedef hastalığına  iyi gelir .Vücut yaralarını hızlı iyileştirir . Ekinezya ekzama hastalığı tedavisinde kullanabilirsiniz . Sivilce ve aknelere iyi gelir . Baş ağrısı için kullanılır . Özellikle migrene bağlı baş ağrılarında etkilidir . İdrar yolu enfeksiyonlarında
ekinezyadan faydalanabilirsiniz . Ekinezya akyuvar sayısını arttırarak vücudu enfeksiyona karşı korur . Hemoroid  ve basur hastalıklarında ekinezya çayını kullanabilirsiniz .
Echinacea purpurea L.
EKİNEZYA ( Echinacea purpurea L.)
Ekinezyanın antibakteriyal özelliği vardır . Ekinezya dokuların yenilenmesinde önemli bir rol oynar . Romatizma hastalığı  ve romatizma kaynaklı ağrıların tedavisinde ekinezyayı kullanabilirsiniz . Ekinezyayı 15 günden fazla kullanmamak lazım . 1 Yaşından küçük çocuklar ve hamile bayanlar kullanamaz  . İlaçlarla etkileşim yaptığından ilaçla beraber kullanmamak gerekir . Oto - imun hastalığı olanlar ekinezyayı kullanamazlar . Ekinezya kullanımında vücutta olumsuz etkiler görüldüğünde bırakılması gerekir . Günde 1 defa 1bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı ekinezya atılıp içilir . Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda c vitamini ilave edilirse daha etkin olur . Ekinezyayı bal ile tatlandırabilirsiniz ilave olarak limon kullanabilirsiniz .
Echinacea purpurea L.
EKİNEZYA ( Echinacea purpurea L.)


 http://tr.wikipedia.org/wiki/Ekinezya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder