14 Ağustos 2013 Çarşamba

ALTIN OTU (Ceterach officinarum L.)




ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)
ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)
   Halk tabebinde yahudi otu , doğu ölmez çiçeği diye adlandırılan altın otu idrar sökücü özelliği vardır . Safra ve pankreas salgısını arttırma özelliği vardır . İdrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcı olur . Basur şikayetlerine iyi gelir . Basur kanamalarını tedavi eder . Prostat , mesane ve idrar yollarındaki iltahap şikayetlerinde faydalıdır . Romatizma ve eklem ağrısı şikayetlerini azaltır . Romatizma şikayetlerini tedavi eder  .
ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)
ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)


Mide suyunu arttırıcı etkisi vardır . Karaciğer sirozunda ve sarılık hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır .   Düzenli kullanımlarda siyatik , romatizma nevralji şikayetlerini tedavi eder . Kulağın ağır işitmesi ve yaşa bağlı kulak çınlaması için kullanılır . Düşük tansiyon şikayetlerinde ve devamlı tansiyonu düşen hastalarda tedavi amaçlı kullanılır . Prostat şikayetinden dolayı ağrılı idrar yapma zorluğu şikayetlerini tedavi eder . Eski dönemlerde kan tükürme , verem hastalığının tedavisinde kullanılmıştır . Raşitizim hastalığı tedavi amaçlı kullanılmıştır .
ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)

 Hazmı kolaylaştırdığı için hemoroid ve basur şikayetlerini tedavi eder  . Deri hastalıkları özellikle egzama şikayetlerinde altın otunu kullanarak tedavi olabilirsiniz . Mide şişkinliğini giderir hazmı kolaylaştırır . Altın otu ile yapacağınız çay sayesinde böbrek taşları ve idrar yolu hastalılklarını tedavi edebilirsiniz . Kireçlenme için altın otunu kullanabilirsiniz . Tokluk hissi verir . Altın otu antiseptik ve antibiotik  etkisi vardır . Böbrek taşalrını eritme özelliği vardır . Varis şikayetlerini giderir . Günde bir defa 1 kupa sıcak suya 1 tatlı kaşığı altın otu atılıp 5-10 dakişka demlemeye bırakılıp içilir.



ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)
ALTIN OTU  (Ceterach officinarum L.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder