21 Ağustos 2013 Çarşamba

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( Oleum Vitis Vinifera L.)

    Üzüm çekirdeği yağı gerçekten sağlık açısından çok faydalı bir
drogtur . İçerisinde ihtiva ettiği maddeler insan sağlığı için olmassa olmazlarındandır . % 67 oranında linoik asit , % 17  oranında oleik asit , % 8 oranında palmitik asit , % 5 oranında heksadekanik asid ve  % 3 oranında setarik asit ile alfa linolenik asit ve palmitoleik asit bulunmaktadır . Yüksek miktarda folik asit ihtiva eder . C vitamininden 20 kat daha güçlüdür . Bağışıklık sistenmini güçlendirir . Hastalıklara karşı bağışıklığınızı kuvvetlendirir . İdrar söktürücü özelliği vardır . Vücuttaki ösemi idrar sayesinde dışarı atar .  Müshil etkisi vardır . Bağırsakları çalıştırır . Bağırsak
tembelliğine , kabızlıkta çok etkilidir .
 Kabızlık için 1 bardak suya 5 - 6 damla üzüm çekirdeği yağı damlatarak kurtulabilirsiniz . Vücuda kuvvet verir . Zinde tutar . Kendinizi yorgun hissetiğiniz günlerde üzüm çekirdeği  yağı sayesinde zinde kalabilirsiniz . Düzenli kullanımlarda kalp hastalıklarını en aza indirger . Kalp krizi , IM riskini azaltır . Damar hastalıklarını önler . Damar sağlığını korur .  Oleum Vitis Vinifera L. dolaşım sistemini canlandırır . Üzüm çekirdeği yağı içinde E vitamini ve omega 6 bulunmaktadır . Bu da kolestrolü düşürür . Kötü huylu kolesterol , LDL kolesterol ü düşür . İyi huylu kolesterol , HDL kolesterolü  artıtırır . Kolestrolü düşürdüğü için damar tıkanıklıklarının önüne geçer . Emboli atımını durdurur . Felç , inme gibi hastalıkları önler . Kan dolaşımını hızlandırdığı için Alzheimer , demans ve unutkanlığı giderir . Antioksidan özelliği ile vücudu zararlı etmenlerden korur . Kanserin olumsuz etkilerini azaltır . üzüm çekirdeği yağı vücudu kansere karşı korur . Kanserin gelişimini durdurur . üzüm çekirdeği yağı kan dolaşımını hızlandırır . Yoğun C vitamini sayesinde diş eti hastalıkları için kullanılabilinir . Cildi nemlendirir.Kırışıklıkları önleyici olarak kullanılabilinir.Üzüm çekirdeği  bardak suya 6 damla üzüm çekirdeği yağı damlatarak bir karışım hazırlayın ve bu karışımşla gargara yaparak diş eti porblemlerine karşı kullanabilirsiniz .
  Üzüm çekirdeği yağı damar sağlığını koruması sayesinde Varis tedavisinde kullanılır .Vücutta dolaşan serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini önler . Astım şikayetlerine iyi gelir . Üzüm çekirdeği yağı artrit şikayetlerine iyi gelmektedir . Düzenli kullanımda görme problemlerini en aza indirger . Katarakt oluşumunu önler . Bağırsak tembelliği ile ortaya çıkan basur şikayetlerini giderir . Romatizmaya iyi gelir . Üzüm çekirdeği yağı damarları açarak tansiyonun düşmesini sağlar . Kan dolaşımını hızlandırarak cildi yeniler , cilt kuruluğunu önler .  Saç dökülmesi problemlerinde dahilen ve haricen üzüm çekirdeği yağını tüketebilirsiniz. Saçı korur . Saç dökülmesini durdurur . Saçı canlı tutar  . Regl düzensiliğinde kullanabilirsiniz . Ağız yaralarınıda, aftostomatite Üzüm çekirdeği yağı ile gargar yaparak tedavi edebilirsiniz . Üzüm çekirdeği yağını  romatizmadan dolayı ağrıyan yerlerinize masaj yaparak ağrıları dindirebilirsiniz . Eklem ağrılarında , eklem kireçlenmelirnde kullanılır . Artrit tedavisinde üzüm çekirdeğinden faydalanabilirsiniz . Her türlü gıda ile tüketebilir . Dahilen 1 çay bardağına  5-6 damla damlatılarak kullanılur  . Haricen cilde fiiksiyon yapılarak sürülebilir . Saç içinde saçlara firiksiyon yöntemi ile kullanabilirsiniz .  Bilinen bir yan etkisi yoktur fakat üzüme karşı allerjisi olanlar kullanamaz .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder