21 Ağustos 2013 Çarşamba

ALIÇ ÇİÇEĞİ ( HERBA CRATAEGİ L. )

  Alıç çiçeği gerçekten mucize bir çiçekitr .Alıç hem meyvesi hem çiçeği , hemde yaprağı insan sağlığı için çok önemli bir drogrut . Önemli bir kalp ve damar sağlığı destekleyicisi olan alıç . Kalp damarlarını genişleterek kanın daha rahat pompalanmasını sağlayarak kalbin yükünü hafifletir . Kalbi kuvvetlendirir ve damar sertliğine iyi gelir . Kalp hastalıklarını öneler . MI  KALP KRİZİ riskini azaltır . Kalp ritim düzensizliğinde etkilidir . Alıç çiçeği kalp ritmini düzeltir .Tansiyonu dengeleme etkisi vardır . Kalp yetersizliğini kolayca takviye eder . Damarları açtığı için kalbin fazla çalışmasını önler . Kalbe yetersiz kan akışındsan dolayı anjin ( göğüs ağrısı ) şikayetlerini geçirir .



Kalp büyümesi , kalp yetmezliği gibi hastalıkların oluşumunu durdurur tedavi eder  . Damarları genişlettiği için vücudun en uç noktalarına kadar kanın gitmesini sağlar . Alıcı uzun süre kullanabilirsiniz uzun süre kullanımlarda her hangi bir yan etkisi görülmemiştir . Kandaki oksijen miktarını arttırır . Kan basıncını düşürerek tansiyonu düşürür .
Vücuttaki kan akışını düzeltiği için beyne giden kan akışını düzeltir . Unutkanlık , Alzhiemer ve demans gibi beyin hastalıklarının önüne geçer . Damar sağlığını koruduğu için varis şikayeti çekenler aliç çiçeği sayesinde varis ve varisten kaynaklı ağrılardan kurtulabilirler . Hemoroid ve basur rahatsızlıklarında alıç çiçeğini kullanabilirsiniz . Alıçın idrar sökücü özelliği vardır . Eklem kireçlenmelrinde alıç çiçeğinden faydalanabilirsiniz. Alıç  Merkezi sinir sistemini üzzerinde yatıştırıcı  etkisi vardır . Alıç sinirsel kapl çarpıntılarını durdurur . Sinirleri gevşetir ve sakinleştirir . HERBA CRATAEGİ L Damarları genişlettiği için CİNSEL gücü önemli bir derecede arttırma etkisi vardır . İktidarsızlık problemlerinde alıçtan faydalanabilirsiniz . Cinsel isteksizlik şikayetlerini giderir . 

Ateş düşürme etkisi vardır . Ağrı kesme özelliği olan alıç mideyi kuvvetlendirir . Baş ağrısını dindirir . Uykusuzluğa iyi gelir.Şiddetli kusmlarda etkilidir . Artritte 10-15 gün kullanımda faydası görülür  . Uykusuzluk şikayetlerinde alıç çiçeğini kullanabilirsiniz . Balgam sökücü özelliği vardır . Safranın çoğalmasını önler . Safra şikayetlerini giderir . Mideyi kuvvetlendirir . Mide sancılarını giderir  .Tedavi amaçlı alıç çiçeğini kullanabilirsiniz .  1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığına alıç çiçeği ilave edilip 5- 10 dakika demlemeye bırakılıp içilir .







  









                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder