17 Nisan 2013 Çarşamba

KARABAŞ YAĞI ( Oleum lavandula Cariensis L. )


 Karabaş otu yağı kalp dostudur . Ödem çözücü özelliği vardır . Kalp ritmini düzenler .  Kalbi kuvvetlendirmeye  yardımcı olan karabaş otu yağı , damar sertliğinede iyi gelmektedir . MI , Kalp krizi riskini azaltır . Ağrı kesici özelliği vardır  . Sara ve astım hastalarında sakinleştirici özelliği vardır  .

Uykusuzluk problemi yaşıyorsanız karabaş otu yağı gece yatmadan önce yarım bardak suya 2-3 damla damlattıktan sonra uykusuzluğun geçtiğini göreceksiniz . Yüksek tansiyona iyi gelir . Karabaş otu yağı kullananlar da yüksek tansiyon görülmemiştir . Kötü huylu kolestrolü (LDL) düşürmeye yardımcıdır .Vücuda zindelik verir . Egzama şikayetlerinde kullanılabilinir . idrar yolu hastalıklarında faydalıdır . Antiseptik  özelliği olduğundan yaraları iyileştirir . Şekeri dengeler . Ayrıca kokusu ile sivrisinek kovucu olarak kullanılır . Uyuşukluğu giderir . Öksürük şikayetlerini giderir . Balgam sökücü olarak kullanılır .
Antiseptik özelliğinden ağızda çıkan aft ve yaralarda faydalıdır . İdrar yolu iltihalarını giderir . Romatizma ve kireçlenmede tedavi amaçlı kullanılır . Ayrıca romatizma ve kireçlenmeden kaynaklanan hareket zorluluğu ve ağrıları giderir . Nefes açıcı özelliği vardır . 








Dahilen yarım çay bardağı suya günde 2 defa 2 damla olmak üzere alınabilinir.Haricen egzama türü rahatsızlıklara masaj yöntemi ile sürülebilinir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder