18 Mart 2013 Pazartesi

FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )

FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )
  

 Funda yaprağı zararsız bir şekilde zayıflamaya yardımcı bir drogtur . Funda yaprağı böbrek kum ve taşların düşürmede yardımcı olur .Funda yaprağı çok etkileyici bir zayıflatıcıdır . İdrar söktürücü ve iltihap giderici özelliği olan funda yaprağını . İyi bir ödem sökücüdür .Yağları yakmada önemli bir rol oynar .
Sütü az gelen annelere tavsiye ederiz . Emziren anneler funda yaprağı çayı sayesinde sütlerini arttırabilirler . Funda yaprağının terletme özelliği vardır . Kanı temizlemede önemli bir rol oynar . Zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur . İshal vakalarında etkilidir . İshal  (dehidratasyon ) dönemlerinde , diare de funda yaprağı çayı sayesinde tedavi olabilirsiniz . Fazla kilosu olan kişiler funda yağrağını kullanabilirler   . Fakat kilosu fazla olmayan işilerde ancak kilo kontrolü için kullanabilirler . Funda yaprağı depo edilen yağları enerjiye çevirerek yakar .
FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )
FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )
 Toplum tarafından yanlış yapılan bir uygulama var zayıflamak için genelde insanlar gece yürüyüşleri yaparlar  halbuki vücudun yağ yakması alınan oksijen sabah saatlerinde daha yoğundur . Sabahleyin alınan bir bardak funda çayı daha iyi sonuç verecektir . İdrar yolu enfeksiyonlarında funda çayından faydalanabilirsiniz . Funda yaprağı ile yapılan lapa ağrıları kesebilirsiniz . Bitkisel tedavi olarak bilinen fitoterapide funda yaprağı , doğal antibiyotik olarak kullanılabilinir . Funda yaprağı ile yapılan lapa ile çıban ve ekzama tedavisinde kullanabilirsiniz .Funda yaprağını zeytinyağı ile karıştırarak bir merhem haline getirerek hastalıklı bölgeye sürülür . Doğal antibiyotik özelliği ile prostat iltihabında funda çayından faydalanabilirsiniz . İdrar yolu enfeksiyonu  nefritte , sistit şikayetlerinde faydalıdır . Nikris şikayetlerini ve romatizmadan kaynaklanan ağrıları dindirir . Prostat ve kolibasil şikayetlerinde etkilidir funda yaprağı . Çayı için 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı funda yaprağını atıp süzüp içebilirsiniz.
FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )
FUNDA YAPRAĞI ( ERiCAE VULGARiS L. )
http://tr.wikipedia.org/wiki/Funda




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder