23 Mayıs 2013 Perşembe

SEDİR YAĞI (Cedar Oil) Cedrus atlantica L.


          Sedir yağı sedir ağacından elde edilmektedir . Bu şifa kaynağı ağaç Peygamber Efendimiz tarafından çok kereler övülmüş ve hadislere konu olmuştur . Arabistan kirazı olarak da adlandırılmıştır .
 Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah ; Ancak onlar yüz çevirdiler, böylece biz de onlara Arim selini gönderdik. Ve onların iki bahçesini, buruk yemişli, acı ılgınlı ve içinde az bir şey de sedir ağacı olan iki bahçeye dönüştürdük diye buyurur . ( Ahzap 16)


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ; Sedir Ağacını keseni Allah  lanet etsin diye buyurmuşlardır . Sedir ağacının ne kadar önemli bir ağaç olduğunu hadislerden anlayabiliyoruz . Ayrıca sedir ağacının fosillerinden oltu taşı oluşmaktadır bu taştan tesbih ve çeşitli süs eşyaları yapılmaktadır .



Sedir yağı özellikle saç dökülmesinde  ve kepeklenmede faydalıdır . Saç dökülmesi probleminiz varsa sedir yağı ile yağı ile yapacağınız friksiyon çok işe yarayacaktır . Bir süre sonra saç dökülmesinin durduğunu göreceksiniz .Sivilce ve akne sorunlarına karşı kullanılır.  Ciltte güneşin etkisi ile veya yaşa bağlı oluşan pigmentlere karşı sedir yağını kullanabilirsiniz . Egzama gibi rahatsızlıklarında sedir yağı çok faydalıdır . Yağlı ciltlerde başarılıdır . Stresin giderilmesinde yardımcı olur . Hiperaktiviteli çocuklarda sedir yağı başarılıdır . Mide şikayetlerinde peptik ülser ,duodenum ülser , gastrit gibi mide şikayetlerinde kullanılır . Koletrolü normal seviyeye çeker . Sedir özellikle göğüs kanserinde ve tedavisinde etkilidir . Ciltte uyarıcı,canlandırı ve tonik etkisi vardır . Yaşlanma etkilerini azaltır . Sedir yağı allerjik reaksiyonları engeller .Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur . Kolestrol ve tansiyonu dengeleyen sedir yağı kalp krizinide önler . Kuvvetli antiseptik özelliği vardır. Öksürük , egzama gibi şikayetlerde sıcak su ile buhar distilasyonu ile kullanılır.haricen cilde masaj yöntemi ile kullanılır. Bir tatlı kaşığı sedir yağı demliğe konulur üzerine 300 ml kaynar su ileve edilir .5 -10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra tüketilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder