22 Mayıs 2013 Çarşamba

AVAKADO YAPRAĞI ( Persea gratissima L .)


Persea gratissima L .
AVAKADO YAPRAĞI ( Persea gratissima L .)











Avakado Yaprağı
Yaygın olarak tansiyon düşürücü etkisi vardır . İdrar yollarındaki taşları kuma çevirerek dışarı atılmasını sağlar . İdrar yollarındaki iltihabı giderir . Vücud dokularını ve cildi yeniler . Kandaki kolestrolün yükselmesini önler . Mide şikayetlerine gastrit , ülser , reflü rahatsızlıklarını giderir . Bağışıklık sistemini güçlendirir . Çok iyi bir antioksidandır . Hücreleri kansere karşı korur . Kas gevşetici olarak kullanılır . Avakado yaprağında yoğun bir şekilde E vitamini vardır . E vitamini kapl ve damar sağlığı için çok önemlidir .  Damarları açma çzelliği vardır , kalp damarlarını korur .

 Kolestrolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur . Kal krizini önler . Damar tıkanıklığını giderir .
Gebe kalmak isteyen evli bayanlar avakado yaprağı ve meyvesinden faydalanabilirler .
Avakado doğurganlık ve üremeyi artırır .
Persea gratissima L .
AVAKADO YAPRAĞI ( Persea gratissima L .)

Güzel bir cilde ve bölgesel zayıflamak isteyen bayanlar düzenli olarak hergün kullanmalıdırlar . Avakado da potasyum olduğundan ve tansiyon hastalarında özellikle diüretik kullanan hastalarda potasyum atılımı olur  . Avakado tüketen hastalarda potasyum eksikliği görülmemiştir .Avakado yaprağını fazla tüketmemek lazım .
böbrek sancısı çeken hastalarda avakado yaprağından günde bir defa 3 gün çayından tüketmelidir . 3 gün sonra bir kaç gün ara verin faydasını göreceksiniz . Avakado yağını cilde masaj tekniği ile uygulayabilirsiniz.

Persea gratissima L .
AVAKADO YAPRAĞI ( Persea gratissima L .)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder