29 Nisan 2013 Pazartesi

VİŞNE ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( Oleum Vanilla Fragnans L. )

VİŞNE ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( Oleum Vanilla Fragnans L. )

       Vişne çekirdeği yağı ateş düşürücü özelliği vardır.İshal rahatsızlıklarında çok faydalıdır.idrar söktürücü özelliği vardır.Vişne meyvesinde yoğun miktarda A,C, yüksek miktarda potasyum , şeker,elma ve limon asidi ihtiva eder.Ağrıları dindirir.Hafıza gelişimi için faydalıdır.Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.Susuzluğu giderir. Öksürüğe  iyi gelir.Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır.İltihap gidericidir. Mikrop öldürücüdür.Kan basıncını düzenler. Damar sertleşmesini önler.En yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır.Vücuda rahatlık verir.
Uyku düzensizliğinde faydalıdır.Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.Kanser riskini azaltır. Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır.
Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder.Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlaması vişne yararları arasındadır.Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor.Kırmızı-bordo renklerini veren antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Dahilen  10-12 damla 1 çay bardağı suya katılarak içilir.Çocuklarda 1 kesme şekerine 4-5 damla damlatılarak yedirilir.Haricen cilde peeling olarak kullanılır.

Oleum Vanilla Fragnans L.
VİŞNE ÇEKİRDEĞİ YAĞI ( Oleum Vanilla Fragnans L. )
  http://tr.wikipedia.org/wiki/Vi%C5%9Fne

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder