18 Nisan 2013 Perşembe

SOYA YAĞI ( Oleum Soja Hispida L. )

Oleum Soja Hispida L.
SOYA YAĞI ( Oleum Soja Hispida L. )

              Sağlık için bir çok faydası olan soya  hem meyvesi hemde meyvelerinin yağından faydalanılır . Karaciğer yağlanması ve karaciğer yorgunluğu gibi karaciğer fonksiyon bozukluklarında etkili olan soya yağı , kolestrolü düşürür . İçerisinde ihtiva ettiği E , D ve K vitaminleri sayesinde hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynar . Yapılan araştırmalarda E

vitaminin çocukların  beyin hücrelerinin gelişiminde önemli bir rol oynar . B vitamini açısından da zengin olan soya yağı unutkanlığada  iyi gelir . Dokuları yenilemesi ile cilt bakımında yenileyicidir . Cildi besler , yaşlanma belirtilerini azaltır . Cildi pürüzsüz bir hale sokar . Ciltteki bozuklukları giderir . Kalp ve damar sağlığını korur .  
Oleum Soja Hispida L.
SOYA YAĞI ( Oleum Soja Hispida L. )
Kötü huylu kolestrolü  LDL düşürür . Soya yağı çoğu yağlar gibi nemlendirici özelliği vardır . Saça çok faydası vardır .Yıpranmış , kurumuş saçlarda saç diplerine soya yağı ile yapacağınız firiksiyon çok işe yarayacaktır . Saçı besler , dökülmesini önler , canlı tutar . Yoğunluğu zeytin yağı gibi yoğun olmadığından gözenekleri tıkamaz . Soya yağı vücudun ihtiyaç duyduğu omega 6 yı tamamlar . Uzun yıllar soya yağı kullanan kişilerde kalp hastalığının olmadığı izlenmiştir . MI , Kalp krizi , kalp hastalıklarına karşı korur . Eklem ağrılarında faydalıdır . Safra kesesi rahatsızlıklarında kullanılabilinir . Ayrıca gece terlemeleri çözümlerinde destekleyicidir . Dahilen günde 3 tatlı kaşığı kullanılması tavsiye edilir . Haricende cilde masaj ve firiksiyon yöntemi ile sürülebilir.
Oleum Soja Hispida L.
SOYA YAĞI ( Oleum Soja Hispida L. )
http://tr.wikipedia.org/wiki/Soya






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder